25 éves jubileumi ünnepség

Egyesületünk idén, augusztus 24.-én rendezte meg megalapításának 25. évi jubileumi ünnepségét.  Szerettünk volna méltó módon megünnepelni az elmúlt két és fél évtizedet, ezért a vezetőség már év elején meghatározta az ünnepség időpontját, és a szükséges teendőket.

Legfontosabb feladatunk a megvalósításhoz szükséges pénz előteremtése volt annak érdekében, hogy színvonalas műsorokkal, és vacsorával kedveskedhessünk meghívott vendégeinknek. Sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) működési és szakmai pályázatán, valamint sok – sok közösségi munkának köszönhetően anyagi támogatásokhoz jutottunk településünk rendezvényein.

Nagy öröm volt számunkra, hogy a meghívott fellépők mindegyike örömmel vállalta a fellépést. A Badacsonytördemic Néptáncegyüttes Barkóca csoportja, Navratil Andrea mesélő - népdal énekes, az Acro - Dance táncegyüttes, a Veszprém megyei Mozgássérültek Tapolcai csoportja, a Musical Színpad fiatal énekesei mellett egyesületünk tagjai is részt vállaltak a nagyérdemű közönség szórakoztatásában. Az eltérő műfajt képviselő fellépő csoportokban egy közös dolog mégiscsak volt, amelyre méltán büszkék lehetünk: mindegyikben szerepeltek egyesületünk jelenlegi, vagy volt tagjai is. A legkisebbeket a badacsonytomaji fanyűvő játékpark szórakoztatta fából készült színes játékokkal.

 A rendezvény színvonalát emelte, hogy elfogadta meghívásunkat, és jelenlétével megtisztelt minket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő Úr, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Elnöke, Takács Péter Monostorapáti polgármestere, községünk képviselő testülete.

Fenyvesi Zoltán Ezeréves Vármegyék emlékérmét és elismerő oklevelet, Kardosné Gyurkó Katalin Emléklapot ajándékozott egyesületünknek az elmúlt 25 évnyi közösségi, valamint a családokért végzett munkáért. A méltó elismeréseket az egyesület korábbi vezetői, és tagjai nevében nagyon szépen köszönjük!

A közösségi munkából ezen az eseményen is kijutott bőven. A szervezés, és a megvalósítás nagyon sok munkával járt, de most is megvolt az az összefogás, ami az egyesületet immáron 25 éve élteti. Nagyon sokan hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény sikeres lett, és hogy akik velünk voltak, azok jól érezhették magukat. Munkájukat ezúton is nagyon szépen köszönjük.

Külön szeretnénk megköszönni Horváth Csaba kemenceépítő Úrnak, hogy a rendezvény idejére ingyenesen rendelkezésünkre bocsátotta egyik mobil kemencéjét, melynek segítségével a vacsora mellé még kemencében sült ételekkel is kedveskedhettünk vendégeinknek.

A rendezvény további támogatói voltak: Nemzeti Együttműködési Alap, Monostorapáti Önkormányzat, Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

A sikeres jövő reményében: találkozzunk a 30. születésnapunkon is!

Az egyesület vezetősége nevében:
Simon László
elnök.

Fényképek a galériákban!

Képek: