Szentjakabfai tábor 2019

Ez évben egyesületünk Szentjakabfán, a helyi önkormányzat által fenntartott Parkerdő Kempingben szervezte meg a szokásos, évenkénti táborát. Nagy Örömünkre szolgált, hogy ez évben a 22 gyermek mellett 11 felnőtt családtag is velünk tartott, és együtt élhettük meg a közösségi táborozás adta élményeket.

A régi időkre emlékeztetve a felnőttek itt újra átélhették a gyerekkorukban már többször is átélt, ma már a retró szóval jellemezhető táborok adta feledhetetlen emlékeket, hiszen a kempingben a modern fürdőszobát forrásvízzel töltött műanyag tartályok, a konyhát és az étkezőt egy nyitott faház és fedett kiülők, az angol wc-t „pottyantós” elődjeik helyettesítették. A rendszeresen velünk táborozó gyerekeknek ezek a dolgok ma már teljesen természetesek, nem esnek kétségbe attól, ha egy kicsit kiszakadnak az otthoni komfortból, hiszen korábbi táboraink alkalmával már többször is találkozhattak efféle dolgokkal. A kemping varázsát a festői környezet, és egy napvitorlával fedett, közösségi térnek kiválóan alkalmas színpad, és egy kisebb sportpálya tette még szebbé, teljesebbé. Egyszóval: minden adott volt ahhoz, hogy 5 napig nagyon jól érezzük magunkat!

És, mit csináltunk itt 5 napon keresztül? Táborainknak mindig célja, hogy a résztvevő gyerekeknek mindig mutassunk valami újat, és szépet a közvetlen lakókörnyezetünkben. Idén sem volt ez másképp: megismerhettük a Nívegy völgy egy részét, meglátogattuk a Szent Balázs templom romjait, Zádor várát. Kerékpáros, és gyalogos túráink alkalmával érdekes feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, melyek segítségével jobban megismerhették a környező települések: Mencshely, Vöröstó, és Barnag jelenét, és múltját. Mindeközben gyönyörködhettünk a Balaton és a Balatonfelvidéki tanúhegyek, a Káli medence, és a Nívegy-Völgy adta gyönyörű környezetben, panorámákban. Egy egész napot töltöttünk a zánkai strandon, majd a tábor végén egy rövidke kézműveskedés színesítette a programjainkat. A mindennapos programok, úgy mint a szalonnasütés, sorverseny, foci, az elmaradhatatlan számháborúk, játék, tánc, zene, közös beszélgetések, étkezések adta élmények is mind -mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez a táborunk is emlékezetes maradjon a résztvevők számára. Az már csak hab volt a tortán, hogy a tábor végén, a hazafelé vezető úton az egész csapat bőrig ázott, amit szintén nehéz lesz elfelejteni!

A táborban résztvevők életkora 6 éves kortól 77 éves korig bezárólag volt. A tábort szervező és lebonyolításában részt vevő felnőttek mind – mind önkéntes munkával, saját szabad idejük terhére dolgoztak és dolgoznak majd a jövőben is azért, hogy gyermekeink jelleme pozitívan fejlődjön, hogy igényük legyen a közösségi életre. Munkánkért egy köszönet szinte elenyésző fizetség ahhoz képest, hogy láthatjuk azt, ahogy gyermekeink ebben az öt napban egymást segítő közösséggé fejlődnek, ahol nem számít, hogy ki hány éves, hanem csak az számít, hogy mindenki jól érezze magát! Meggyőződésünk, hogy a közösségi élet révén pozitív értékekkel gazdagodnak, és ezért mindenképpen megéri dolgozni!

Képek a galériában!

Találkozunk jövő nyáron!

 

Simon László

Képek: