TESCO támogatás egy közösségi park létrehozásában Monostorapátin.

 

Példaértékű összefogásról tesznek tanúbizonyságot a monostorapáti civil szervezetek. Egy elbontott irodaház helyén szeretnének egy új, közösségi parkot létrehozni. A parkot közösen építik, ápolják!
A közösségi park megvalósításának tervét a Monostorapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzte ki céljául, melynek első lépéseként a MOL Zöldövezet Program pályázatának támogatásával Magyarországon őshonos növényeket ültettek a területre, továbbá méltó, új helyére került a falu régi, önkéntes munkával részben felújított tűzoltó szekere, valamint kiállításra került egy, évtizedekig pajtában rejtőzködő, kézzel faragott gyönyörű kopjafa is. Mivel a terület a tűzoltó szertár közvetlen szomszédságában van, így a parkot a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról szeretnék elnevezni.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Monostorapátiban működő valamennyi civil szervezet, köztük a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete is, aki a TESCO „Ön választ, mi segítünk” közösségi program pályázatának negyedik fordulójában elnyert 200 ezer forintos pályázati támogatásából a helyi civil szervezeteket, Monostorapáti múltját, és jelenét bemutató információs táblákat, valamint 8db időtálló ülőpadot helyezett el a téren. A táblák információs és képanyagát minden civil szervezet saját maga készített el, melyekben bemutatják múltjuk egy részét, főbb tevékenységüket azzal a céllal, hogy minél többen megismerjék őket, csatlakozzanak hozzájuk, és részük legyen a közösségi élet adta élményekben.

Egyesületünk pályázatára a negyedik fordulóban, 2018 tavaszán lehetett szavazni a tapolcai TESCO áruházban. Vetélytársunk a tapolcai Ringató bölcsőde volt. Tapolcai szervezet révén nem volt esélyünk a végső győzelemre, de a program nagyszerűségének köszönhetően a szavazásig eljutó pályázatok mindegyike részesült anyagi támogatásban! Meggyőződésünk, hogy a bölcsőde pályázatára leadott minden egyes szavazat megérdemelt volt, és a legjobb helyre került körzetünk első helyezettjének járó 400 ezer forintos támogatás. Utólag is szívből gratulálunk nekik, és köszönjük TESCO –nak a közösségek, szervezetek nagylelkű támogatását.

A jövőben szeretnénk ismételten pályázni, hiszen a támogatások révén az egyesületek, szervezetek  maradandó értéket tudnak teremteni a közösség számára.

 

Simon László
elnök

Képek: 
Díj átadása a tapolcai TESCO áruházban
A támogató TESCO áruház pályázati logója